Yulaf Dürüm/ Tost

Neil

New member
Yulaf Dürüm/ Tost Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (tercihen ince öğütülmüş olursa daha hoş şişecektir.)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz ben pul biber ekledim
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
Yulaf Dürüm/ Tost Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda yumurtamızı çırpalım.
  2. Yoğurt ve yulaf ezmesini de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  3. Kabartma tozunu koyalım.
  4. Tuz ve isteğe bakılırsa baharatlarımızı ekleyelim.
  5. 1 çay kaşığı zeytinyağını fırça sayesinde bir tavaya sürelim.
  6. Harcı döküp güzelce yayalım.
  7. Kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirelim.
  8. Arka yüzü piştikten daha sonra 1 çay kaşığı zeytinyağını bir daha fırça yardımı ile sürelim.
  9. Diğer yüzünü pişirelim.
  10. İsteğe göre yarısına peynir, hindi füme ya da öteki materyaller ekleyip öbür yarısını üstüne kapatabilirsiniz. Ya da benim üzere dürüm biçiminde sarabilirsiniz.
Not: Tavanız yanmaz yapışmaz özellikte olmalı ve kısık ateşte ağzı kapalı pişmeli.

Yulaf ezmeniz ince öğütülmüş değilse olağan yulaf ezmesi ise yarım saat hatta tercihen bir gece öncesinden harcı hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. bu türlü taneleri güzelce şişecektir.

Tava yerine tost makinesinde pişirebilirsiniz. bir daha zeytinyağı sürerek ya da ortasına yağlı kağıt koyarak düşük ısıda yavaşça pişirebilirsiniz.

Tarif herkese hitap eden bir tanım, yumurta yemeye başlayan bebeklerinizden, sağlıklı beslenmek isteyen; porsiyon denetimi yaparak kilo vermek isteyen ya da materyallerin ölçüsünü çoğaltıp kilo almak isteyenlerin rahatlıkla tüketebileceği fazlaca sağlıklı bir tanım.

Yulaf kolesterolü hayli hoş istikrarlar ve b kümesi vitaminlerinin tamamını içerir. Ayrıyeten uzun tokluk sağlar.

Bu tanım bu ölçüdeki gereçlerle 280 kcal’dir. (peynir eklenmemiş hali).

Yulaf Dürüm/ Tost Tanımı Fotoğraflı Yapılışı