Adana Sıkma Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Adana Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tereyağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tulum peyniri ve ezine peyniri
Adana Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup tezgahta biraz un ile toparlayalım manti hamuru üzere olması gerekiyor.
- ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yardımı ile açalım. olağanda daha büyük açıp da yazabilirsiniz ancak ben porsiyonluk olması ismine küçük tavamda, tatlı tabağı boyutunda açtım. hem daha hayli oluyor hemde göz duyuruyor
- Isınmış tavamıza hamurları koyalım, hamur göz göz olmaya başladığında ardını çevirin. 2-3 kez çevirip güzelce pişmesini sağlayalım. Pişen lavaşları tek tek yağlayın.
- İç harcı hazırlanışı için; soğanları yarım ay halinde doğrayıp tavaya alın, biraz pişirdikten daha sonra tuz ek edin ve soğanlar öldükten daha sonra üzerine salçanızı ek edin düzgünce pişirin ve ocaktan alın.
- Biraz soğuduktan daha sonra peynirlerinini ek edin. Yağlanmış olan lavaşların içine kaşık yardımı ile iç harcını koyup sıkmanızı hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.