Bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler

Bakec

Member
Geçmişten Günümüze bilgisayar tanıyalım. Bilgisayar Ülkemize 1970 yılların sonlarına doğru hızlı bir şekilde girmiştir. Benim İlk kullandığım bilgisayar 8080 (Cpu) işlemci ve 5.25 inc (yaprak) disket kullanılmaktaydı. Bu makinalar o dönemimde çok ilgi görmüştü. Bilgisayar programlarının hızla yayılması ve zamanla bilgisayar kullanımı hızla artması insanların iş ortamında daha etkili kullanımı, Resmi Dairelerde Kişisel bilgilerimizin kayıt altına alınması nedeniyle kayıtlı verilere ulaşmak ve verileri yeniden düzenleyerek tekrar kullanımından dolayı günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Bilgisayar Teknolojilerindeki Gelişmeler günümüzde Pentium 2-3 çekirdekli işlemciler in yanı Masa üstü, laptop, Tablet şeklinde ifade edilmektedir. Temel amaçları veri kayıt depolama 8 bit yerine 16, 32, 64 bit şeklinde kayıt yapılmaktadır. Yapılan Kayıtların ihtiyaç halinde geri kullanılması en önemli etkendir. İnsan yaşamında günü birlik ihtiyaçlarımızın yanında geçmişi anımsamak ve gelecekte nelerin bizi beklediğini geniş açıdan düşünecek olursak her an hayatımıza yeni bir uygulama girmektedir.
Örneğin hepimizin elinde iletişim aracı olarak kullandığımız telefona bakalım telefonun birkaç yıl içerisinde hayatımıza nelerin kattığını ve nelerin katabileceğini düşünelim. İlk önceleri sadece evimizde ankesörlü telefon varken zamanla telsiz, araç telefonu derken, hepimizin yanından ayırmadığı telefonlar şimdi telefon, telsiz, bilgisayar, internet ve görüntülü konuşma vb. hepsini yanımızdan taşımaktayız.

Bunların yanı sıra Bilgisayar Teknolojilerindeki Gelişmeler Sadece haberleşme olarak düşünmeyelim bir gün içerisinde kullandığımız ev aletlerinin, hazırlanması, imalatı ve son kullanıcı olarak bizlere ulaşana kadar her evresinde irili ufaklı, Bilgisayarların farklı türleri yer almaktadır. Artık bilgisayar teknolojik olarak insan yaşantısını daha rahat ve konforlu hale getirebilmek için her gün farklı deneyler yapılmaktadır. Yapılan deneyler sonunda elde edilen bulguların programlar dâhilinde konumuna göre sağlık, haberleşme, ağır sanayi gibi alanlarda kullanılmaktadır. Teknoloji açısından yeni bulguları ortaya çıkarmaktadır.

Tabi bunların kullanımı hayatı kolaylaştırdığı gibi birçok zararlarını da yanında getirmektedir. Örnek: Küresel ısınmaya, çevre kirliliğine, çeşitli, hastalıklara sebep olduğunu biliyoruz ama teknoloji sayesinde çözüm bulunmuştur ve bulmaya devam edecektir. En önemlisi yüz yüze iletişimi azaltmıştır.

Bilgisayar Teknolojilerindeki Gelişmeler giderek artan bir hızda dünyayı kuşatan bir akım olarak görmekteyim. Dünyada birçok ekonomik, ulusal güvenlik finansal, politik, çevresel, sosyal, kültürel ve teknolojik bağlar, değer artışları, sermaye akımları teknolojinin çok hızlı ve yaygın bir şekilde yükselmesi, ülkelerarası giderek yakınlaşan iletişim bağı sayesinde uluslararası yakınlaşma, teknoloji sayesinde ticaret hacmini her alanda artırmaktadır.