Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Adabı Nohut Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 su bardağı nohut
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
- 6 adet lavaş
 - Patates kızartması
 - Salata
 - Soğan
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutlar bir gece öncesinden ıslatılır.
 - Islanan nohut düdüklü tencerede üstünü geçene kadar suyla 30 dk haşlanır.
 - Haşlanan nohutlar büyük bir çatal sayesinde ezilir.
 - Uygun bir tavada sıvı yağ ve salçalar bir ölçü kavurulur.
 - Akabinde nohutlar eklenir.
 - Baharatları da ekleyip nohut istediğiniz kıvamı alana kadar kavurulur.
 - Dürümün içine koymak için kızartmalık patatesler soyulup kibrit halinde doğranıp 10 dk kadar suda bekletilir.
 - Nişastası ayrılan patatesler kızartılır.
 - İsteğe göre mevsim salata ve soğan hazırlanıp dürümün ortasına koyulur.