Çatlak Patates (Smashed Potatoes) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo patates
 - Yarım çay bardağı zeytin yağı
 - 1 diş sarımsak
 - 1 avuç maydanoz
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kabuklarıyla ovalaya ovalaya yıkayıp tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.
 - ondan sonrasında sosu için bir kaseye zeytin yağı rendelenmiş sarımsağı ince kaydığımız maydanozu ve baharatları karıştıralım.
 - Haşlanan patatesleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerlerine bir bardağın alt kısmıyla yavaşça bastıralım.
 - Üzerine fırça sayesinde çokça sostan sürün ve ısıtılmış fırına verin. Üzerleri biraz kızarınca hazırlar. Kesinlikle deneyin
	
	
		
		
	
	.