Enfes Yoğurtlu Patates Fincanları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5/6 adet patates
- Haşlamak için gereğince su
- 2 kol taze soğan
- 2 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak
- Tuz
- Nane
- Kimyon
- Pul biber/ toz kırmızı biber
- 3 kaşık tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi tencereye alıyoruz, üzerine su ek edip, haşlanmaya bırakıyoruz. Dilerseniz haşlamaya bırakmadan evvel soyup, tencereye alabilirsiniz dilerseniz haşlandıktan daha sonra soyabilirsiniz.
- Yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz tabi bir daha denetim etmekte yarar var yumuşadığından eminseniz daha erken yahut daha geç müddette altını kapatabilirsiniz.
- Patateslerimiz haşlandıktan daha sonra bir kabının içerisine alıyoruz ve püre haline getiriyoruz içerisine taze soğan ve baharatlarımızı ekleyip, elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
- İyice birbirine karıştıktan daha sonra elimizle fincan formunu veriyoruz fazlaca kolay oluyor çabucak formunu alıyor aslına bakarsanız.
- Patateslerimiz bittikten daha sonra sarımsaklarımızı ezip yoğurdumuzun içine koyuyor ve karıştırıyoruz. sonrasındasında fincan haline getirdiğimiz patateslerimizin içini dolduruyoruz.
- Son olarak bir tavada tereyağını eritip içine nane ve toz kırmızıbiber koyuyoruz güzelce kızarttıktan daha sonra tereyağımızı patateslerimizin üzerine gezdirerek döküyoruz. Afiyet olsun ????????.