Enfes Yoğurtlu Patates Fincanları

Neil

New member
Enfes Yoğurtlu Patates Fincanları Tanımı İçin Malzemeler

  • 5/6 adet patates
  • Haşlamak için gereğince su
  • 2 kol taze soğan
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak
  • Tuz
  • Nane
  • Kimyon
  • Pul biber/ toz kırmızı biber
  • 3 kaşık tereyağı
Enfes Yoğurtlu Patates Fincanları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi tencereye alıyoruz, üzerine su ek edip, haşlanmaya bırakıyoruz. Dilerseniz haşlamaya bırakmadan evvel soyup, tencereye alabilirsiniz dilerseniz haşlandıktan daha sonra soyabilirsiniz.
  2. Yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz tabi bir daha denetim etmekte yarar var yumuşadığından eminseniz daha erken yahut daha geç müddette altını kapatabilirsiniz.
  3. Patateslerimiz haşlandıktan daha sonra bir kabının içerisine alıyoruz ve püre haline getiriyoruz içerisine taze soğan ve baharatlarımızı ekleyip, elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
  4. İyice birbirine karıştıktan daha sonra elimizle fincan formunu veriyoruz fazlaca kolay oluyor çabucak formunu alıyor aslına bakarsanız.
  5. Patateslerimiz bittikten daha sonra sarımsaklarımızı ezip yoğurdumuzun içine koyuyor ve karıştırıyoruz. sonrasındasında fincan haline getirdiğimiz patateslerimizin içini dolduruyoruz.
  6. Son olarak bir tavada tereyağını eritip içine nane ve toz kırmızıbiber koyuyoruz güzelce kızarttıktan daha sonra tereyağımızı patateslerimizin üzerine gezdirerek döküyoruz. Afiyet olsun ????????.
Enfes Yoğurtlu Patates Fincanları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı