Glutensiz Yumuşacık Hamburger Yada Sandiviç Ekmeği

Neil

New member
Glutensiz Yumuşacık Hamburger Yada Sandiviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı glutensiz çiğ karabuğday unu
  • 1 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı glutensiz kuru maya (Siz glutensiz yaş maya da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Glutensiz Yumuşacık Hamburger Yada Sandiviç Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım. 10 dakika mayanın kabarması için bekleyelim. İçine yumurtanın beyazı, zeytinyağını ek edip karıştıralım.
  2. ondan sonrasında çiğ karabuğday unu, karnıyarık otu tozu, yulaf unu, tuzu ek edip maden suyuyla birlikte yoğuralım. Güzelce yoğurduktan daha sonra yarım saat mayalandırmaya bırakalım.
  3. Yarım saat daha sonra hamuru bezelere ayırıp tepsiye alalım. Yarım saatte tepside mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp susamı dökelim.
  4. Daha evvel 200 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra üstünü kapatalım. Soğuyunca buzluğa atabilirsiniz. Afiyet olsun
    😊
    .
Glutensiz Yumuşacık Hamburger Yada Sandiviç Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı