Glutensiz Yumuşacık Hamburger Yada Sandiviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 2 su bardağı glutensiz çiğ karabuğday unu
- 1 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı glutensiz kuru maya (Siz glutensiz yaş maya da kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım. 10 dakika mayanın kabarması için bekleyelim. İçine yumurtanın beyazı, zeytinyağını ek edip karıştıralım.
- ondan sonrasında çiğ karabuğday unu, karnıyarık otu tozu, yulaf unu, tuzu ek edip maden suyuyla birlikte yoğuralım. Güzelce yoğurduktan daha sonra yarım saat mayalandırmaya bırakalım.
- Yarım saat daha sonra hamuru bezelere ayırıp tepsiye alalım. Yarım saatte tepside mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp susamı dökelim.
- Daha evvel 200 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra üstünü kapatalım. Soğuyunca buzluğa atabilirsiniz. Afiyet olsun