Gratin Dauphinois / Patates Graten

Neil

New member
Gratin Dauphinois / Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 bardak süt
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Peynir
Gratin Dauphinois / Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyup yeterlice yıkayalım, çabucak sonrasında ince biçimde halka halinde doğrayalım.
  2. Bir tencere içine sütü ekleyelim üzerine sarımsağı rendeleyelim ve patatesleri koyup, 15-20 dakika pişirelim.
  3. hemen sonrasında borcam içine biraz sıvı yağ ekelim, üzerine pişen patatesleri koyalım bir kat yapalım. Ortasına peynir ve kalan patatesleri ekleyelim.
  4. En son kremamızı ve peynirimizi ekleyip 150 derece fırında 50 dakika pişirelim.
Gratin Dauphinois / Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı