Gratin Dauphinois / Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2-3 bardak süt
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup yeterlice yıkayalım, çabucak sonrasında ince biçimde halka halinde doğrayalım.
- Bir tencere içine sütü ekleyelim üzerine sarımsağı rendeleyelim ve patatesleri koyup, 15-20 dakika pişirelim.
- hemen sonrasında borcam içine biraz sıvı yağ ekelim, üzerine pişen patatesleri koyalım bir kat yapalım. Ortasına peynir ve kalan patatesleri ekleyelim.
- En son kremamızı ve peynirimizi ekleyip 150 derece fırında 50 dakika pişirelim.