Hamburger (Ekmeği Ve Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
								Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 adet kuru maya
 - 3 yemek kaşığı toz şeker
 - 5,5 su bardağı un
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine)
 - Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
 
- 500 gram dana kıyma
 - 1 adet yumurta
 - 4 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 adet küçük soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı toz biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için ılık süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaba alın yeterlice karıştırın ve 8 dakika bekletin.
 - Yağımızı, yumurta aklarını ve tuzu ek edip yinedan karıştırıyoruz.
 - Ve en son unumuzu yavaş yavaş ek edip, ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 90 dakika mayalandırıyoruz.
 - Hamurumuz mayalanırken köftesi için kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp üzerine robbottan çektiğimiz soğan ve sarımsağın suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
 - Yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ek edip yoğurduktan daha sonra üzerine streç sinemayla kapayıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
 - Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp tepsimize yerleştiriyoruz.
 - 50 derecelik fırında 15 dakika mayanlandırıyoruz.
 - En son üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu serpip, önce ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
 - Buzdolabından köfte harcımızı alıyoruz.
 - ondan sonrasında streç sinema serdiğimiz bir kapak kullanarak ( ben büyük kavanoz kapağını kullandım ) harcımızdan bir ölçü koyup elimizle form verelim. Kızdırılmış yağsız tavada ızgara yapabilirsiniz.
 - Köftemiz piştikten daha sonra ekmeğimizi ortadan kesersek içine koyalım ve üzerine sevdiğiniz zerzevatları ekleyin marul domates… ve hamburgerimiz hazır. Afiyet olsun!
	
	
		
		
	
	.