Hamburger Ekmeği

Neil

New member
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 11 su bardağı un ununu denetimli olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir
Üzeri için;

  • Süt
  • Susam
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml


Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yoğurma kabına un hariç bütün gereçleri koyup karıştıralım ununu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edelim kırk beş dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurun havası alıp tezgahta evvel iki eşit modüle bölelim her modülden oniki beze yapalım ben toplamda yirmi dört hamburger ekmeği yaptım.
  3. Bezeleri elimizle yuvarlak aralık tepsiye dizelim üzerlerine elimizle bastırarak yayalım kırk beş dakika tepsi mayasına bırakalım.
  4. Mayalanan hamurun üzerine süt sürüp, susam serperek evvelde ısıtılmış 190 derece fırına verin kızarana kadar pişirin yapanlara şimdiden afiyet olsun
    💞
    🤗
Not: Siz isterseniz bu ölçülerin yarısını yapabilirsiniz
🥰
.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı