Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamburger köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 adet kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Su
- Susam
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 adet sarımsak
- 3 adet kornişon turşu (Minicik kesilecek)
- 1 adet ince dilimlenmiş yuvarlak biçiminde domates
- 3 adet yuvarlak yuvarlak kesilmiş kornişon turşu
- 1 adet halka halka kesilmiş soğan
- 2 yaprak kıvırcık (İnce ince doğranacak)
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftenin yapılışı için; tüm materyaller bir kap içerisine alınır ve köfte harcı bütünleşene kadar yoğurulur. Buz dolabına konularak dinlendirilir.
- Kullanılacağı vakit yuvarlak bir tabak ya da kavanoz kapağı yardımı ile biçim verilip kızartılır.
- Hamburger ekmeğinin yapılışı için; tüm materyaller yoğurulur ve mayalanması için en az 1 saat üzeri streçlenerek bekletilir.
- Mayalanan hamurumuz 10 eşit bezeye bölünür ve yuvarlayarak tepside mayalandırılır. Mayalanan ekmeklerimizin üzerine su sürülerek susam serpilir ve 1ö0 derece fırında pişirilir.
- Hamburger yapılışı için; evvela ekmeğin tabanına sosumuzdan sürülür. Sırasıyla yeşillik domates salata turşusu soğan ve köfte konuşur.
- En üst ekmeğin iç kısmınada sos sürülerek kapatılır. Şahane bir hamburger yemek istiyorsanız bu tanımı katiyen denemelisiniz ????.