Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Materyaller

Hamburger köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Hamburger ekmeği için;

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 adet kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;

  • Su
  • Susam
Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 adet sarımsak
  • 3 adet kornişon turşu (Minicik kesilecek)
Hamburgerin içerisine;

  • 1 adet ince dilimlenmiş yuvarlak biçiminde domates
  • 3 adet yuvarlak yuvarlak kesilmiş kornişon turşu
  • 1 adet halka halka kesilmiş soğan
  • 2 yaprak kıvırcık (İnce ince doğranacak)
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köftenin yapılışı için; tüm materyaller bir kap içerisine alınır ve köfte harcı bütünleşene kadar yoğurulur. Buz dolabına konularak dinlendirilir.
  2. Kullanılacağı vakit yuvarlak bir tabak ya da kavanoz kapağı yardımı ile biçim verilip kızartılır.
  3. Hamburger ekmeğinin yapılışı için; tüm materyaller yoğurulur ve mayalanması için en az 1 saat üzeri streçlenerek bekletilir.
  4. Mayalanan hamurumuz 10 eşit bezeye bölünür ve yuvarlayarak tepside mayalandırılır. Mayalanan ekmeklerimizin üzerine su sürülerek susam serpilir ve 1ö0 derece fırında pişirilir.
  5. Hamburger yapılışı için; evvela ekmeğin tabanına sosumuzdan sürülür. Sırasıyla yeşillik domates salata turşusu soğan ve köfte konuşur.
  6. En üst ekmeğin iç kısmınada sos sürülerek kapatılır. Şahane bir hamburger yemek istiyorsanız bu tanımı katiyen denemelisiniz ????.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı