Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Hamburger köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamburger köftesi için;
- 500 gram kıyma
 - 1 adet yumurta
 - 1 yemek kaşığı ketçap
 - 1 yemek kaşığı hardal
 - 3 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 diş sarımsak
 - Yarım çay kaşığı kimyon
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - Tuz
 
- 2 çay bardağı ılık süt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağından bir parmak eksik yoğurt
 - 2 adet yumurta beyazı
 - 1 adet kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1.5 tatlı kaşığı tuz
 
- Su
 - Susam
 
- 2 yemek kaşığı mayonez
 - 1 yemek kaşığı hardal
 - 1 adet sarımsak
 - 3 adet kornişon turşu (Minicik kesilecek)
 
- 1 adet ince dilimlenmiş yuvarlak biçiminde domates
 - 3 adet yuvarlak yuvarlak kesilmiş kornişon turşu
 - 1 adet halka halka kesilmiş soğan
 - 2 yaprak kıvırcık (İnce ince doğranacak)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftenin yapılışı için; tüm materyaller bir kap içerisine alınır ve köfte harcı bütünleşene kadar yoğurulur. Buz dolabına konularak dinlendirilir.
 - Kullanılacağı vakit yuvarlak bir tabak ya da kavanoz kapağı yardımı ile biçim verilip kızartılır.
 - Hamburger ekmeğinin yapılışı için; tüm materyaller yoğurulur ve mayalanması için en az 1 saat üzeri streçlenerek bekletilir.
 - Mayalanan hamurumuz 10 eşit bezeye bölünür ve yuvarlayarak tepside mayalandırılır. Mayalanan ekmeklerimizin üzerine su sürülerek susam serpilir ve 1ö0 derece fırında pişirilir.
 - Hamburger yapılışı için; evvela ekmeğin tabanına sosumuzdan sürülür. Sırasıyla yeşillik domates salata turşusu soğan ve köfte konuşur.
 - En üst ekmeğin iç kısmınada sos sürülerek kapatılır. Şahane bir hamburger yemek istiyorsanız bu tanımı katiyen denemelisiniz ????.