Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet hazır hamburger ekmeği
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 2 yaprak marul
- 3-4 adet salatalık turşusu
- 1 adet domates
- 8 adet cheddar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Bunun için köfte gereçlerimizin hepsini yoğurma kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen köftemizi 4 eşit modüle ayırıp üstüne bastırıp biçim veriyoruz.
- Kızdırdığımız tavamızda alt tarafını pişirip başka tarafını çeviriyoruz.
- Üstüne cheddar peynirini koyuyoruz ki o ısıyla köftenin üstünde erisin.
- Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölüyoruz.
- Alt kısmını pişen köftelerimizin yanına koyup kızartıyoruz.
- Kızaran ekmeklerimizin altına sırayla marul, domates, turşu yahut damak tadınıza bakılırsa istediğiniz malzemeyi koyup en üste köftemizi ekliyoruz.
- Böldüğümüz ekmeğin üstünü de köftemizin üstüne koyuyoruz.
- Kişi sayısına göre materyalleri arttırıp azaltabilirsiniz.Afiyet olsun