Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır hamburger ekmeği
Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İçi için;

  • 2 yaprak marul
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 1 adet domates
  • 8 adet cheddar peyniri
  • Ketçap
  • Mayonez
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Bunun için köfte gereçlerimizin hepsini yoğurma kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen köftemizi 4 eşit modüle ayırıp üstüne bastırıp biçim veriyoruz.
  4. Kızdırdığımız tavamızda alt tarafını pişirip başka tarafını çeviriyoruz.
  5. Üstüne cheddar peynirini koyuyoruz ki o ısıyla köftenin üstünde erisin.
  6. Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölüyoruz.
  7. Alt kısmını pişen köftelerimizin yanına koyup kızartıyoruz.
  8. Kızaran ekmeklerimizin altına sırayla marul, domates, turşu yahut damak tadınıza bakılırsa istediğiniz malzemeyi koyup en üste köftemizi ekliyoruz.
  9. Böldüğümüz ekmeğin üstünü de köftemizin üstüne koyuyoruz.
  10. Kişi sayısına göre materyalleri arttırıp azaltabilirsiniz.Afiyet olsun
    ❤
    .
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı