Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için ;

  • 1 kilo dana döş kıyma (Kişi sayısına göre azaltabilirsiniz)
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;

  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı
Arasına;

  • Kornişon turşu
  • Domates
  • Kaşar
  • Kıvırcık marul
  • Mor soğan halkaları
  • Mayonez afiyetler olsun
Ev üretimi mayonez için;

  • 2 adet yumurta (Miktar az yapmak isterseniz 1 yumurta kâfi )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte için; tüm gereçleri karıştırma kabımızda karıştırıyoruz ve biçim verip, dolapta dinlendiriyoruz. çabucak sonrasında yapışmaz tava da orta ateşte az yağda pişiriyoruz.
  2. Mayonez için;.
  3. Yumurtalarımızı derin bir kabın içine alalım sıvı yağımızı ince ince içine akıtırken blendır ile çırpalım. Kıvam almaya başlayınca tuz sirke ve limon suyunu ekleyeyim işte bu kadar konut imali mayonez hazır.
  4. Evet hamuru yapmadan evvel tüm gereçleri hazırlayalım elimizin altında olsun.
  5. Karıştırma kabına maya ,şeker, tuz ılık sütü alıp karıştırıyoruz. 2-3 dk mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz. sonrasındasında içerisine yumurta akı, yoğurt sıvı yağ ve püreyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu denetimli bir biçimde ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Yukarda da belirttiğim üzere hamur epeyce un istiyor bir anda eklemeyin yavaş yavaş yedirin. En son elimize biraz sıvı yağ alıp hamuru toparlıyoruz (Yumuşacık puf puf bir hamur olacak) hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde modüller alıp yuvarlak hal veriyoruz. Form verirken bir kaba sıvı yağ alın hamur hayli yumuşak elinizi yağlayıp o denli biçim verin.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tepsi de de bir 10-15 dk dinlendiriyoruz üzerlerine fırçayla su sürüp susmalarını atıyoruz ve öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun
    ❤
    .
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı