Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için :

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu ya da ekmek içi
  • 1 adet küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet patates
  • 8 adet soğan halkası
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Domates
  • Soğan
  • Marul
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Gereçlerimizi karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Patateslerimizi soyup doğrayıp kızartıyoruz.
  3. Domates ve marullarımızı güzelce yıkayıp dilimleyip hazırlıyoruz.
  4. Soğan halkalarımızı kızartıyoruz.
  5. Köfteyi streç sinema ortasına top biçiminde koyarak streçi kapatıp elimizle güzelce açıp biçim veriyoruz. Yağladığımız tavaya alıp gerili önlü kızartıyoruz.
  6. Ekmeklerimizi yavaşça yağladıktan daha sonra iç kısmını tavada kızartıyoruz.
  7. Malzemelerimizle güzelce sandvicimizi hazırlıyoruz.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı