Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 400 gram hindi yahut tavuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 salatalık
- 4 adet kornişon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yaprak marul
- Mayonez
- Ketçap
- Barbekü sos
- Acı sos
- Lavaş
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve kabak rendelenir suyu sıkılır ve eleğe koyulur ki kalan suyu aksın.
- Hindi yahut tavuk serçe parmak kadar doğranır ve yüksek ateşte az yağda kavrulur.
- Hindi bulaşmış tavaya rendelenen kabak ve havuçlar eklenir.
- Yarım çay bardağı su eklenir ki tabanına yapışan hindi lezzeti kalksın ve sebzelere geçsin.
- Tuz ve pul biber eklenir.
- Yoğurt ve salatalık ile cacık yapılır.
- Lavaş ortasına soslar isteğe bağlı eklenir üzerine cacık eklenir.
- Rende sebzeler eklenir. Marul eklenir ve üzerine hindi eklenir, dürüm yapılır.
Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı