Hindi (Tavuk) Dürüm

Neil

New member
Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 400 gram hindi yahut tavuk
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 salatalık
  • 4 adet kornişon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yaprak marul
  • Mayonez
  • Ketçap
  • Barbekü sos
  • Acı sos
  • Lavaş
Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Havuç ve kabak rendelenir suyu sıkılır ve eleğe koyulur ki kalan suyu aksın.
  2. Hindi yahut tavuk serçe parmak kadar doğranır ve yüksek ateşte az yağda kavrulur.
  3. Hindi bulaşmış tavaya rendelenen kabak ve havuçlar eklenir.
  4. Yarım çay bardağı su eklenir ki tabanına yapışan hindi lezzeti kalksın ve sebzelere geçsin.
  5. Tuz ve pul biber eklenir.
  6. Yoğurt ve salatalık ile cacık yapılır.
  7. Lavaş ortasına soslar isteğe bağlı eklenir üzerine cacık eklenir.
  8. Rende sebzeler eklenir. Marul eklenir ve üzerine hindi eklenir, dürüm yapılır.
Afiyet olsun. Lezzetine doyamayacaksınız.

Hindi (Tavuk) Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı