Intel ve Samsung, dünyanın birinci ”kaydırılabilir” PC prototipini tanıttı!

Alan

New member
ABD’de düzenlenen Intel Innovation aktifliği kapsamında 13.Nesil Alder Lake işlemcilerini duyuran Intel, ayrıyeten sürpriz bir ‘kaydırılabilir‘ PC prototipi sergiledi.

Bilgisayarlar için dünyanın birinci 17 inçlik kaydırılabilir ekranı

Etkinlik sırasında Intel CEO’su Pat Gelsinger ve Samsung Display CEO’su JS Choi tarafınca sergilenen kaydırılabilir ekranlı PC prototipi geleceğe ışık tutuyor diyebiliriz. Tablet boyutlarındaki aygıtı elinde tutan Pat Gelsinger, ekranın kenarından çekerek 13 inçlik OLED ekranı 17 inçlik bir ekrana dönüştürdü.


Son devirlerde bilhassa Samsung Galaxy Z serisi ile popülerlik kazanan katlanabilir ekran teknolojisi, farklı çeşitlerde ve daha fazla eserde karşımıza çıkacak üzere gözüküyor. Aktiflik sırasında ”Bilgisayarlar için dünyanın birinci 17 inçlik kaydırılabilir ekranını duyuruyoruz” açıklamasında bulunan Samsung CEO’su JS Choi, yeni aygıtın daha büyük bir ekran ve taşınabilirlilik için çeşitli ihtiyaçları da karşılayacağını belirtti.


Intel i9-13900K PassMark’ta göründü: Yeni tek çekirdek lideri!

3 gün evvel eklendi



Yeni ekran panelinin çözünürlüğü, en uzunluk oranı, parlaklığı ve öteki özellikleri çabucak hemen bilinmiyor. Ayrıyeten iki şirket ekran dayanıklılığına da değinmedi. Bu niçinle gösterilen prototip cihazın yakın bir vakitte piyasaya sürülmeyeceğini söyleyebiliriz.

Okumaya devam et...