Islak Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmeği için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı un (azar azar ek edelim)
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan (rendeleyip yalnızca suyunu kullanacağız)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 büyük uzunluk domates (rende)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı cajun baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ekmeği yapalım. Bunun için tüm materyalleri yoğurma kabına alalım yumuşak yavaşça ele yapışacak biçimde hamuru yoğuralım.
- Hamuru üzerini streçleyerek mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerine yavaşça bastırarak yassıltalım ve üzerine bir bez örterek yaklaşık bir saat kadar bir daha mayalandıralım.
- Mayalanan ve kabaran hamurlarımızın üzerine yumurta sürerek fırına verelim 180 derecede pişirelim.
- Köftelerimizi yapmak için tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuralım ve köfteleri elimizle yassıltarak biçim verelim.
- Isıttığımız yağda önlü gerili kızarttığımız köfteleri ekmeklerimizi ikiye ayırıp içine koyalım.
- Derin bir tencerenin tabanına birkaç pişirme kağıdını su ile ıslatarak fazla suyunu sıkıp serelim.
- Üzerine hamburgerlerimizi dizip çokça sos dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp buharda birkaç dakika bırakalım.