Islak Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Ekmeği için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 adet yumurta
 - 1 paket maya
 - 2 yemek kaşığı şeker
 - 1,5 çay kaşığı tuz
 - 1.5 yemek kaşığı tereyağı
 - 4 su bardağı un (azar azar ek edelim)
 
- Yarım kilo kıyma
 - 1 adet soğan (rendeleyip yalnızca suyunu kullanacağız)
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay bardağı galeta unu
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tarçın
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı sumak
 - 1 çay kaşığı zerdeçal
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 diş sarımsak
 - 2 büyük uzunluk domates (rende)
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 yemek kaşığı ketçap
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı cajun baharatı
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 
- 1 adet yumurta
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ekmeği yapalım. Bunun için tüm materyalleri yoğurma kabına alalım yumuşak yavaşça ele yapışacak biçimde hamuru yoğuralım.
 - Hamuru üzerini streçleyerek mayalanması için bekletelim.
 - Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
 - Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerine yavaşça bastırarak yassıltalım ve üzerine bir bez örterek yaklaşık bir saat kadar bir daha mayalandıralım.
 - Mayalanan ve kabaran hamurlarımızın üzerine yumurta sürerek fırına verelim 180 derecede pişirelim.
 - Köftelerimizi yapmak için tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuralım ve köfteleri elimizle yassıltarak biçim verelim.
 - Isıttığımız yağda önlü gerili kızarttığımız köfteleri ekmeklerimizi ikiye ayırıp içine koyalım.
 - Derin bir tencerenin tabanına birkaç pişirme kağıdını su ile ıslatarak fazla suyunu sıkıp serelim.
 - Üzerine hamburgerlerimizi dizip çokça sos dökelim.
 - Tencerenin kapağını kapatıp buharda birkaç dakika bırakalım.