Islak Hamburger

Neil

New member
Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 4 adet hamburger ekmeği
Sos için:

  • Domates sosu ( domateşte rendelenebilir)
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:

  • Yağlı kağıt
Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte için bütün materyalleri katıp yeterlice yoğuruyoruz(iyice yoğurmak kıymetli ).
  2. Harcımız dinlenirken sosumuzun bütün gereçlerini katıp yeterlice karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynamasını bekliyoruz.
  3. ondan sonrasında köftelerimizi hazırlıyoruz.
  4. Yapışmaz tavamızı ocağa alıp epey az yağda ısınmasını bekliyoruz.
  5. Köftelerimizi güzelce yakmadan pişiriyoruz.
  6. Köfteler pişerken ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
  7. Ekmeğimizin alt kısmını sosumuza güzelce banıyoruz.
  8. Köftemizi içerisene koyup üzerini kapatıyoruz.
  9. Bütün ekmeklere birebir süreci yapıyoruz.
  10. sonrasındasında kalan sosumuz dan ekmeklerin üzerine de döküyoruz.
  11. Köfteleri pişirdiğimiz tavamıza hamburgerleri koyuyoruz.
  12. Üzerlerine ıslattığımız yağlı kağıdımızla kapatıyoruz ki ekmeklerimiz yumuşasın. 2-3 dk ekmekler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  13. Islak hamburgerler hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????.
Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı