Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için:
- 350 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- 4 adet hamburger ekmeği
- Domates sosu ( domateşte rendelenebilir)
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Yağlı kağıt
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri katıp yeterlice yoğuruyoruz(iyice yoğurmak kıymetli ).
- Harcımız dinlenirken sosumuzun bütün gereçlerini katıp yeterlice karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynamasını bekliyoruz.
- ondan sonrasında köftelerimizi hazırlıyoruz.
- Yapışmaz tavamızı ocağa alıp epey az yağda ısınmasını bekliyoruz.
- Köftelerimizi güzelce yakmadan pişiriyoruz.
- Köfteler pişerken ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
- Ekmeğimizin alt kısmını sosumuza güzelce banıyoruz.
- Köftemizi içerisene koyup üzerini kapatıyoruz.
- Bütün ekmeklere birebir süreci yapıyoruz.
- sonrasındasında kalan sosumuz dan ekmeklerin üzerine de döküyoruz.
- Köfteleri pişirdiğimiz tavamıza hamburgerleri koyuyoruz.
- Üzerlerine ıslattığımız yağlı kağıdımızla kapatıyoruz ki ekmeklerimiz yumuşasın. 2-3 dk ekmekler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Islak hamburgerler hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????.