Juso patronu Türmer, SPD'nin FDP'ye karşı daha sert bir yaklaşım sergilemesini talep ediyor

Neil

New member
Özel

Liberal Parti Konferansı
Juso patronu Türmer, SPD'nin FDP'ye karşı daha sert bir yaklaşım sergilemesini talep ediyor




FDP parti konferansına sert selam: Juso lideri Philipp Türmer, Liberalleri politikalarıyla gençlerin artan karamsarlığını körüklemekle suçluyor.





Genç Sosyalistler (Jusos) Genel Başkanı Philipp Türmer, partisini FDP'ye daha yakından bakmaya çağırıyor. Türmer, “Ona karşı yaklaşımın daha da sertleşmesi gerekiyor, bunu özellikle gençlere borçluyuz” dedi. yıldız. “Asgari ücretin uygun şekilde ayarlanmasına karşı çıkıyor, kiraların düşürülmesi için halihazırda kabul edilmiş önlemleri engelliyor ve bizim neslimize en büyük zararı veren ise Lindner'in borç frenine tutunması.”



Onların “neoliberal politikaları” mevcut durumda kesinlikle yanlış bir şey ve yalnızca sosyal ve ekonomik krizi daha da kötüleştirecek. SPD'nin gençlik örgütü başkanı, “Böyle bir gidişat, sağcı popülistleri daha da fazla seçmenin kollarına atmaktan başka bir işe yaramaz” dedi. “Bu nedenle 12 maddelik planın trafik ışıklarında uygulanma şansı yok.”


FDP, iki günlük federal parti konferansı için bu hafta sonu Berlin'de toplanıyor. Federal Başkan'ın “ekonomik toparlanmayı hızlandırmaya” yönelik 12 maddelik planı da burada tartışılacak. Diğer hususların yanı sıra, daha sıkı sivil para yaptırımları ve “63 yaşında emekli maaşının” sona erdirilmesi yönünde çağrıda bulunuyor. Öneriler, özellikle Sosyal Demokratlar tarafından sert eleştirilerle karşılandı.

Maliye Bakanı Christian Lindner

analiz

Ekonomik geri dönüş
63'te vatandaşların sosyal yardımları ve emekli maaşı: Tartışmalı FDP belgesinin arkasında gerçekten bu var




22 Nisan 2024

“Bunun birinci sorumlusu FDP”




Juso patronu Türmer de FDP politikasını temelden eleştiriyor. Türmer, “Trafik ışıkları bir ilerleme vaadiyle başladı. Ancak bu vaadi özellikle gençler için yerine getirmiyor. Bunun birincil sorumlusu FDP'dir ve bu nedenle özellikle genç seçmenleri hayal kırıklığına uğratıyor” dedi.


“Almanya'da Gençlik 2024” araştırması yakın zamanda 14 ila 29 yaş arası gençlerin her zamankinden daha karamsar olduğu sonucuna vardı. Araştırmacılar bunun aynı zamanda genç nesil arasında net bir sağa kaymaya da yansıdığını buldu. Juso'nun patronu Türmer, “Gençler sağa doğru kayıyor” diye uyarıyor çünkü bugün bile hâlâ sıklıkla “siyasi öncelikler listesinin en altında” yer alıyorlar.

Corona sonrası normallik mi?  Benimle dalga mı geçiyorsun?  Bunu söylerken ciddi misin?  Birçok genç hâlâ acı çekiyor.  Çünkü yeni krizler ortaya çıktı.

röportaj

Almanya'da Gençlik
“Yardım çığlıklarını duymamız gerekiyor”




23 Nisan 2024


Onlar da diğer nesillerle aynı sorunlardan etkileniyorlar, ancak genellikle daha düşük gelir veya daha az rezerv nedeniyle daha zor etkileniyorlar. “Artan fiyatları karşılayamayacak kadar az kazanıyorlar, uygun fiyatlı konut bulamıyorlar ve ekonomik ve iklim krizinin geleceklerini mahvetmesinden korkuyorlar.”


Bu Haberin Detaylarıa karşı da Genç Sosyalist, FDP'yi 12 maddelik plandaki “ideolojik ağırlığına” bağlı kalmakla suçluyor: “Porsche sürücüleri partisinin önceki tavrını takip ediyor: şirketler için daha yüksek karlar, halk tarafından finanse ediliyor ve fakir insanlara karşı bir tutam küçümsemeyle süslenmiş.” Bu ülkede hiç kimse bundan daha iyi durumda değil. “Aksine: bu yalnızca mevcut sosyal krizi daha da kötüleştirir.”


Türmer, bu nedenle ilerleme ve saygı vaadine hayat vermenin öncelikle SPD'ye bağlı olduğunu söyledi. “FDP'den herhangi bir destek beklememelisiniz ancak bunun trafik ışıklarını durdurmasına da izin veremezsiniz.”

#Konular