Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 4,5 su bardağı un (yumuşak kıvam)
- 250 gram dana kıyma (ben birazda kuzu ekledim)
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet soğan
- Tuz
- Zeytinyağ
- Chedar peynir
- Pastırma (dana füme / jambon/ mantar )
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur için sıvı olan materyallerimizi ve mayamızı karıştırıp 5 dakika mayamızın fonksiyonel hale gelmesini bekliyoruz.
- ondan sonrasında un şeker tuz yumurta ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 1 saat kadar mayalandırıyoruz….
- Hamurumuz mayalanırken köftemizi hazırlıyoruz [püf noktamız epey yoğurmak].
- Isınmış döküm tava da yağsız pişiriyoruz.
- Karemelinize soğanımız için zeytinyağına piyazlık doğradığımız soğanlarımızı ekleyip yumuşayınca tuzu ekleyip koyu bir renk alana kadar kavuşuyoruz.
- Artık birleştirme vakti.Hamurumuzu tatlı tabağı boyutunda açıp evvel chedar peynir daha sonra köfte daha sonra soğanlarımız daha sonra pastırma daha sonra tekrar chedar peynir sıralamasıyla iki kat yapıyoruz ve poğaça kapatır üzere kapatıyoruz.
- Üzerine bir yumurta sarısı 180 derece fırınca üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
- İçini damak zevkinize göre yorumlayabilirsiniz