Kış Kısırı

Neil

New member
Kış Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • Marul
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük uzunluk turp
  • Kara lahana
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
Kış Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini 10 dk kapatın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
  2. ondan sonrasında domates ve biber salçasını ekleyin, son olarak baharatları ekleyip, son bir sefer karıştırın. daha sonrasında yumuşattığınız bulgurun üzerine bu sosu ek edip düzgünce karıştırın.
  3. hemen sonrasında içerisine ekleyeceğiniz materyalleri doğranacakları doğrayın rendelenecekleri rendeleyin ve bulgurun üzerine ek edip, limon suyu ve nar eksisini ekleyip, karıştırın. Kısır servise hazır denemek isteyen herkese afiyet olsun ????.
Kış Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı