Kış Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- Marul
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 küçük uzunluk turp
- Kara lahana
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini 10 dk kapatın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
- ondan sonrasında domates ve biber salçasını ekleyin, son olarak baharatları ekleyip, son bir sefer karıştırın. daha sonrasında yumuşattığınız bulgurun üzerine bu sosu ek edip düzgünce karıştırın.
- hemen sonrasında içerisine ekleyeceğiniz materyalleri doğranacakları doğrayın rendelenecekleri rendeleyin ve bulgurun üzerine ek edip, limon suyu ve nar eksisini ekleyip, karıştırın. Kısır servise hazır denemek isteyen herkese afiyet olsun ????.