Kıymalı Çökertme (Azıcık Kıyma İle Büyük Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Kızartmak için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kızartmak için;
- 3 4 adet patates
- Sıvı yağ
- 150 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 tam kase yoğurt
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri istediğiniz biçimde doğrayıp, kızgın yağda kızartın. Onlar kızarırken bir yandan kıymayı soğanla biraz kavurup, baharatlarını ekleyin.
- Başka yandan 1 kase sarımsaklı yoğurda epey az tuz ekleyin.
- Sofralarınızda ortaya servis edebileceğiniz bir tabağa evvel patatesleri alta üzerine yoğurdunu ve en üste kıymalı harcı yayın. Maydanozda ekleyebilirsiniz.
- Ben bir tabaklık yaptığım için gereçleri az kullandım dilerseniz arttırabilirsiniz. Kolay ve bir o kadar lezzetli olan bu tanımı kesinlikle deneyin şimdiden afiyet olsun????????.