Kızarmış Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
- 1 su bardağı ılık su (Islatmak için)
- Sarımsak
- Yoğurt
- Kuru nane
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda bulguru ve irmiği bir kaba alıp ılık su ile ıslatıp şişmesini bekleyelim.
- Yaklaşık 20-25 dakika yeterlice yoğuralım akabinde küçük kesimler koparalım, yuvarlayıp serçe parmağımızla ortasına çukur açalım, ondan sonrasında 20 dakika buzdolabında bekletelim.
- sonrasındasında orta ateşte kızmış yağda kızartalım üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- İsteğe bağlı kuru nane de serpebilirsiniz afiyet olsun