Ev Üretimi Hamburger (Köftesinden Ekmeğine Süper Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamburger ekmeği için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6.5 su bardağı un (Kontrollü yavaş yavaş ekleyin)
- Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı süt (Çırpılmış)
- Susam
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Marul
- Cheddar peyniri
- Domates
- Kapya biber
- Mor soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; süt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Unu azar azar ekleyin, yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini sıcak tutacak pak bir bezle örtüp. 1 saat dinlendirin.
- Kabaran hamurun havasını alıp elinizle eşit bezelere ayırın. Yuvarlak biçimi verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı çırpıp fırça sayesinde sürün. Susam serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Hamburger köftesi için; kıyma ve baharatlarını ekleyip güzelce yoğurun. Yuvarlak büyük köfteler yapın. Mümkünse buzdolabında 1 saat dinlendirin (1 gün evvelden de yapabilirsiniz köfteleri)
- Tavada az yağda kızdırın köfteleri arkalı önlü eşitce pişirin.
- Hamburger ekmeklerinin ortasını damak zevkinize nazaran doldurun ve afiyetle yiyin.