Konut Üretimi Tavuk Döner

Neil

New member
Mesken İmali Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler

Döner için

  • 1 tavuk göğsü
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
Lavaş ekmek için

  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı biber salças
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
İç gereci için

  • Doğranmış kornişon turşu
  • Doğranmış marul
  • Kızartılmış patates ketçap
  • Mayonez
Konut Üretimi Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese merhaba dışarıda yediğimiz döneri aratmayacak tanımım ile geldim.

  1. Öncelikle lavaş ekmekle başlayalım yoğurma kabına hamur gereçlerini koyup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  2. Bezelere ayırıp hepsini açın istediğiniz bir tavada hepsini pişirip üstünü kapatın ondan sonrasında tavuk göğsünü fazlaca ince döner formunda doğrayın .
  3. Tavaya alıp üzerine yarım su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
  4. Suyu çektikten daha sonra yağ ve baharat ekleyip 10 dakika daha pişirip altını kapatın sos gerecini küçük bir sos kabına koyup kıvam alana kadar pişirin.
  5. bu türlü bütün gereçler hazır olduktan daha sonra lavaşları tek tek açıp sostan 2 şer kaşık üstüne döküp her tarafına sosu sürün.
  6. Tavuğu kızarttığınız patatesi kornişon turşusu marul ketçap mayonez ekleyip sıkıca sarın bu türlü bütün lavaşları doldurun.
  7. En son hepsini bir tavaya dizip dış kısmını çıtırlaştırıp istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz yapanlara afiyet olsun ????.
Mesken İmali Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı