Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 kg un çorba kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5 gr bir fincan sıvı yağ
- 3 su bardağı kadar su kulak göğsü kıvamında yoğrulacak
- 1 kilo kıyma
- 4 adet domates
- 4 adet soğan
- 5 küçük sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda geniş bir kaba un tuz maya karıştırın su ek edip kulak göğsü kıvamında yoğurun en az 25 dk en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Dinlenen hamuru küçük mandalina boyutunda pazılandırıp ince olacak biçimde açalım.
- İç gereç üretimi karıştırma kabına kıymayı alalım soğanları ve maydanoz incecik keselim kıymalı harca koyun domatesler ve sarımsağı rendeden geçirelim, kıymalı harcı dökelim. Sıvı yağ, salça ve baharatlarıda koyup güzelce karıştırın.
- Lahmacun hamurlarını güzelce serelim iç harcı tüm pazılar ve iç materyali bir tane de ek yapalım ben lahmacun makinasında pişirdim teflon tava yada sacda pişirebilirsiniz afiyetle kalın