Lahmacun

Neil

New member
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kg un çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5 gr bir fincan sıvı yağ
  • 3 su bardağı kadar su kulak göğsü kıvamında yoğrulacak
İç harcı için;

  • 1 kilo kıyma
  • 4 adet domates
  • 4 adet soğan
  • 5 küçük sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda geniş bir kaba un tuz maya karıştırın su ek edip kulak göğsü kıvamında yoğurun en az 25 dk en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Dinlenen hamuru küçük mandalina boyutunda pazılandırıp ince olacak biçimde açalım.
  3. İç gereç üretimi karıştırma kabına kıymayı alalım soğanları ve maydanoz incecik keselim kıymalı harca koyun domatesler ve sarımsağı rendeden geçirelim, kıymalı harcı dökelim. Sıvı yağ, salça ve baharatlarıda koyup güzelce karıştırın.
  4. Lahmacun hamurlarını güzelce serelim iç harcı tüm pazılar ve iç materyali bir tane de ek yapalım ben lahmacun makinasında pişirdim teflon tava yada sacda pişirebilirsiniz afiyetle kalın
    😋
    .
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı