Mantar Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram mantar
- 1 adet büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı domates sos( yok ise 1 yemek kaşığı salça)
- Tuz pul biber kara biber
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları güzelce temizleyip küp küp doğrayalım.
- Soğanı ince ve yarım ay formunda keselim.
- Tavaya alıp yağda yavaşça kendini salana kadar kavuralım.
- Soya sosu ve şekeri ilave edip 5 dk karamelize edelim.
- Küp küp doğradığımız mantarları ekleyip kavuralım.
- Domates sos ve baharatları ekleyelim mantarlar pişene kadar soteleyelim.
- İster lavaşta ister ekmeğin içinde bol maydanoz ve domates ile servis edelim.