Mantar Tantuni

Neil

New member
Mantar Tantuni Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı domates sos( yok ise 1 yemek kaşığı salça)
  • Tuz pul biber kara biber
Soğanı karamelize etmek için

  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı şeker
Mantar Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları güzelce temizleyip küp küp doğrayalım.
  2. Soğanı ince ve yarım ay formunda keselim.
  3. Tavaya alıp yağda yavaşça kendini salana kadar kavuralım.
  4. Soya sosu ve şekeri ilave edip 5 dk karamelize edelim.
  5. Küp küp doğradığımız mantarları ekleyip kavuralım.
  6. Domates sos ve baharatları ekleyelim mantarlar pişene kadar soteleyelim.
  7. İster lavaşta ister ekmeğin içinde bol maydanoz ve domates ile servis edelim.
Mantar Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı