Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet susamsız burger ekmeği
- 300 – 350 gram dana kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- 3 adet kornişon turşusu
- 6 adet cheddar dilim tost peyniri
- Ketçap, hardal
- Tuz, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Güzelce yoğurun.
- Tezgaha düz bir tepsi koyun ve onun üzerine pişirme kağıdı serin.
- Kıymayı üzerine koyun ve kıymanın da üzerine yeniden pişirme kağıdı serin.
- Merdane ile incecik açın kıymayı.
- Üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın ve burger ekmeğinden biraz daha büyü bir çapı olan kase ile kıymaya köfte halini verin.
- Yeterlice bastırın ve kaseyi kaldırmadan köfteyi kıymadan ayırın.
- Ekmeğin sayısına göre köfte çıkarın.
- Köfteleri tepsi sayesinde buzluğa kaldırın 10-15 dakika yahut daha uzun müddetliğine, burgerleri nezaman tüketmek isterseniz ozaman çıkarın buzluktan ( tavaya daha kolay koyup pişirebilmek için, çünkü dondurmadan koyarsanız parçalanabilir köfteler )
- O ortada kuru soğanı incecik küp küp doğrayın, kornişonları da ince ince dilimleyin.
- Burger ekmeğinizi ortadan ikiye bölün.
- Köfteleri buzluktan çıkartın ve tavayı düzgünce ısıtın ( yüksek ateş ). Tavaya yağ eklemeyin! kızgın tavaya köfteleri koyun ve iki tarafını 1-2 dakika kadar pişirin.
- Köfteler küçülecektir ve tavada yer açılacaktır.
- Birinci ekmeğinizi alın ve iç kısmını tavada biraz kızartın.
- O ortada birinci burger için cheddar tost peynirini paketten çıkarıp birinci köftenin üzerine serin.
- Ekmeğin kapak kısmını tavadan alın ve kenara koyun ve tabanı çevirin ( tavada dursun )
- Üzerine peynirli köfteyi yerleştirin.
- Başka ekmekleri ve köfteleri de o denli yapın, tavanıza nekadar sığıyorsa ( ben 28 cm çaplı bir tava kullandım ). Ocağın altını kısık ateşe alın ve birinci burgeri hazırlayın.
- Peynirli köftenin üzerine soğanı ve kornişon turşuyu ekleyin.
- Ketçap ve hardal ek edin ve ekmeğin kapağı ile kapatıp burgeri kenara alın.
- Başkalarına de birebir süreci yapın. Tavanızı nemli bir kağıt havlu ile temizleyin.
- Bir pişirme kağıdı alın ve musluğun altında güzelce ıslatın.
- Avucunuzla fazla suyu sıkın ve tavaya yerleştirin. Ocağın altı kısık ateşte olsun bir daha. Burgerleri nemli pişirme kağıdının üzerine koyun ve pişirme kağıdını üzerlerine yanlışsız katlayın.
- Tavanın kapağını kapatın ve buharlanana kadar bekletin içerisinde. Ve cheeseburgerleriniz hazır???????? mc donal’s daki burgerin kopyası oldu. İnanılmaz lezzetli, nemli ve yumuşak. Kesinlikle deneyin derim.