Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Görüntülü

Neil

New member
Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet susamsız burger ekmeği
  • 300 – 350 gram dana kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3 adet kornişon turşusu
  • 6 adet cheddar dilim tost peyniri
  • Ketçap, hardal
  • Tuz, karabiber
Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Güzelce yoğurun.
  2. Tezgaha düz bir tepsi koyun ve onun üzerine pişirme kağıdı serin.
  3. Kıymayı üzerine koyun ve kıymanın da üzerine yeniden pişirme kağıdı serin.
  4. Merdane ile incecik açın kıymayı.
  5. Üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın ve burger ekmeğinden biraz daha büyü bir çapı olan kase ile kıymaya köfte halini verin.
  6. Yeterlice bastırın ve kaseyi kaldırmadan köfteyi kıymadan ayırın.
  7. Ekmeğin sayısına göre köfte çıkarın.
  8. Köfteleri tepsi sayesinde buzluğa kaldırın 10-15 dakika yahut daha uzun müddetliğine, burgerleri nezaman tüketmek isterseniz ozaman çıkarın buzluktan ( tavaya daha kolay koyup pişirebilmek için, çünkü dondurmadan koyarsanız parçalanabilir köfteler )
  9. O ortada kuru soğanı incecik küp küp doğrayın, kornişonları da ince ince dilimleyin.
  10. Burger ekmeğinizi ortadan ikiye bölün.
  11. Köfteleri buzluktan çıkartın ve tavayı düzgünce ısıtın ( yüksek ateş ). Tavaya yağ eklemeyin! kızgın tavaya köfteleri koyun ve iki tarafını 1-2 dakika kadar pişirin.
  12. Köfteler küçülecektir ve tavada yer açılacaktır.
  13. Birinci ekmeğinizi alın ve iç kısmını tavada biraz kızartın.
  14. O ortada birinci burger için cheddar tost peynirini paketten çıkarıp birinci köftenin üzerine serin.
  15. Ekmeğin kapak kısmını tavadan alın ve kenara koyun ve tabanı çevirin ( tavada dursun )
  16. Üzerine peynirli köfteyi yerleştirin.
  17. Başka ekmekleri ve köfteleri de o denli yapın, tavanıza nekadar sığıyorsa ( ben 28 cm çaplı bir tava kullandım ). Ocağın altını kısık ateşe alın ve birinci burgeri hazırlayın.
  18. Peynirli köftenin üzerine soğanı ve kornişon turşuyu ekleyin.
  19. Ketçap ve hardal ek edin ve ekmeğin kapağı ile kapatıp burgeri kenara alın.
  20. Başkalarına de birebir süreci yapın. Tavanızı nemli bir kağıt havlu ile temizleyin.
  21. Bir pişirme kağıdı alın ve musluğun altında güzelce ıslatın.
  22. Avucunuzla fazla suyu sıkın ve tavaya yerleştirin. Ocağın altı kısık ateşte olsun bir daha. Burgerleri nemli pişirme kağıdının üzerine koyun ve pişirme kağıdını üzerlerine yanlışsız katlayın.
  23. Tavanın kapağını kapatın ve buharlanana kadar bekletin içerisinde. Ve cheeseburgerleriniz hazır???????? mc donal’s daki burgerin kopyası oldu. İnanılmaz lezzetli, nemli ve yumuşak. Kesinlikle deneyin derim.
Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı