Meksika Yordamı Dürüm

Neil

New member
Meksika Yordamı Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü yahut 500 gram antrikot jülyen doğranmış
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (Etimiz için)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Salsa sosu için;

  • 1 adet chili biber
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet mor soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı jalapeno
  • 1 adet limon
  • 5 kısım maydanoz yahut taze kişniş
  • 150 gram kaşar
  • 100 gram cheddar peyniri
  • 2 adet patates
  • Et ile yapılacaksa 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Acı sos (İsteğe bağlı)
  • Lavaş
  • Karabiber
  • Tuz
Meksika Metodu Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salsa sosu hazırlanışı için; chili biber, sarımsak, dolmalık biber, soğan köz tavasında güzelce közlüyoruz. Közlenen materyalleri itinasız doğrayalım bir kaba alalım.
  2. Maydonoz yahut kişniş doğruyoruz salça, jalepeno ve 1 adet limon suyu tuz ve öbür materyallerle birleştirip el rondosundan geçiriyoruz epeyce fazla rondolamadan bırakıyoruz. Salsa sosumuz hazır.
  3. İç gereç hazırlanışı;.
  4. Cheddar ve kaşar peynirlerini rendeleyip, harmanlıyoruz. Patatesleri doğrayıp, kızartıyoruz.
  5. Etlerin hazırlanışı için; etlerimizi 2 yemek kaşığı soya sosu, karabiber ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ile harmanlayıp evvelde ķızdırılmış tavada pişiriyoruz.
  6. Sunum için; lavaşımızın ortasına sıcak etlerimizi üzerine rendelediğimiz kaşar ve cheddar peynirimizi ekliyoruz üzerine salsa sosumuzu ve kızaran patateslerimizi ekleyip dürüm haline getiriyoruz. Afiyet olsun.
Meksika Tarzı Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı