Meksika Yordamı Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet tavuk göğsü yahut 500 gram antrikot jülyen doğranmış
- 2 yemek kaşığı soya sosu (Etimiz için)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 adet chili biber
- 1 adet dolmalık biber
- 1 adet mor soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı jalapeno
- 1 adet limon
- 5 kısım maydanoz yahut taze kişniş
- 150 gram kaşar
- 100 gram cheddar peyniri
- 2 adet patates
- Et ile yapılacaksa 2 yemek kaşığı soya sosu
- Acı sos (İsteğe bağlı)
- Lavaş
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Salsa sosu hazırlanışı için; chili biber, sarımsak, dolmalık biber, soğan köz tavasında güzelce közlüyoruz. Közlenen materyalleri itinasız doğrayalım bir kaba alalım.
- Maydonoz yahut kişniş doğruyoruz salça, jalepeno ve 1 adet limon suyu tuz ve öbür materyallerle birleştirip el rondosundan geçiriyoruz epeyce fazla rondolamadan bırakıyoruz. Salsa sosumuz hazır.
- İç gereç hazırlanışı;.
- Cheddar ve kaşar peynirlerini rendeleyip, harmanlıyoruz. Patatesleri doğrayıp, kızartıyoruz.
- Etlerin hazırlanışı için; etlerimizi 2 yemek kaşığı soya sosu, karabiber ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ile harmanlayıp evvelde ķızdırılmış tavada pişiriyoruz.
- Sunum için; lavaşımızın ortasına sıcak etlerimizi üzerine rendelediğimiz kaşar ve cheddar peynirimizi ekliyoruz üzerine salsa sosumuzu ve kızaran patateslerimizi ekleyip dürüm haline getiriyoruz. Afiyet olsun.