Mesken Üretimi Tavuklu Hoş Taco Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 700-800 gram tavuk göğsü
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase haşlanmış mısır
- 2 paket küçük taco ekmeği yada 7 tane lavaş ekmeği
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları küçük küçük doğrayıp tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim sıvı yağ ek edelim.
- Soğanları, biberi ve sarımsağı yemeklik doğrayalım, tavuğun üzerine ek edip karıştıralım.
- Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip karıştıralım, tuz ve baharatları ek edelim karıştıralım kremayıda ekleyip karıştıralım bir kaç dakika pişirip, ocaktan alalım.
- Büyük lavaş kullanacaksanız bir kase sayesinde lavaştan yuvarlak modüller keselim (Ben taco ekmeği kullandım kesmeden)
- Ekmekleri biraz sotenin suyuna bandıralım, ortalarına tavuklu harç koyup, yavaşça yağlanmış tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim.
- Üzerlerine, evvel mısır sonrasındasında rendelenmiş kaşar peyniri ek edelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında peynir eriyene kadar pişirelim. Daha kıtır olsun derseniz biraz fazla pişirebilirsiniz afiyet olsun.