Mesken Üretimi Tavuklu Hoş Taco Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 700-800 gram tavuk göğsü
 - 1 tane kuru soğan
 - 1 tane kapya biber
 - 1 tane yeşil biber
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 paket sıvı krema
 - 1 çay kaşığı köri
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 kase haşlanmış mısır
 - 2 paket küçük taco ekmeği yada 7 tane lavaş ekmeği
 
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları küçük küçük doğrayıp tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim sıvı yağ ek edelim.
 - Soğanları, biberi ve sarımsağı yemeklik doğrayalım, tavuğun üzerine ek edip karıştıralım.
 - Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip karıştıralım, tuz ve baharatları ek edelim karıştıralım kremayıda ekleyip karıştıralım bir kaç dakika pişirip, ocaktan alalım.
 - Büyük lavaş kullanacaksanız bir kase sayesinde lavaştan yuvarlak modüller keselim (Ben taco ekmeği kullandım kesmeden)
 - Ekmekleri biraz sotenin suyuna bandıralım, ortalarına tavuklu harç koyup, yavaşça yağlanmış tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim.
 - Üzerlerine, evvel mısır sonrasındasında rendelenmiş kaşar peyniri ek edelim.
 - Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında peynir eriyene kadar pişirelim. Daha kıtır olsun derseniz biraz fazla pişirebilirsiniz afiyet olsun.