Nohut Dürüm (Antep) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı nohut (1 gece öncesinden ıslatılmış)
- 1 adet ilikli kemik
- 1,5 çay kaşığı kimyon (1 çay kaşığı nohudu pişirmek için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutlar ilikli kemik, kimyon ve suyla bir arada yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen nohutları yağı kızdırdığını tavaya alın. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun ve ocaktan alın.
- Dürümü hazırlamak için önce kıvırcık ve domatesleri doğrayın. Soğan ve maydanozu karıştırın. Konut üretimi patates kızartın ve baharatları hazırlayın.
- Tandır lavaşına hazırladığınız nohutla bir arada zevkinize nazaran yeşillik ve soğan ekleyip, dürüm halini verin.