Nohut Dürüm (Antep)

Neil

New member
Nohut Dürüm (Antep) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı nohut (1 gece öncesinden ıslatılmış)
  • 1 adet ilikli kemik
  • 1,5 çay kaşığı kimyon (1 çay kaşığı nohudu pişirmek için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Nohut Dürüm (Antep) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Nohutlar ilikli kemik, kimyon ve suyla bir arada yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pişen nohutları yağı kızdırdığını tavaya alın. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun ve ocaktan alın.
  3. Dürümü hazırlamak için önce kıvırcık ve domatesleri doğrayın. Soğan ve maydanozu karıştırın. Konut üretimi patates kızartın ve baharatları hazırlayın.
  4. Tandır lavaşına hazırladığınız nohutla bir arada zevkinize nazaran yeşillik ve soğan ekleyip, dürüm halini verin.
Nohut Dürüm (Antep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı