Orjinal Hamburger Köftesi Ve Ekmeği

Neil

New member
Orjinal Hamburger Köftesi Ve Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için (9-10 adet)

  • 600 gram dana döş kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1,5 tatlı kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 5 dolu tatlı kaşığı tuz
Ekmeği için (10-12 adet)

  • 1 su bardağından 1 parmak fazla ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • 1 paket toz maya(ya da yarım yaş maya)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 120 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
Orjinal Hamburger Köftesi Ve Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köftesi için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine rendeleyip suyu sıkılmış soğanı ve başka bütün materyalleri alıp yoğuruyoruz.
  3. Hazır olan köfte harcını sekillendirip (ben bir kapağa streç sinemayla geçirip onunla hal verdim. Kavanoz kapağıyla da olur. )
  4. Şekillendirdiğimiz köftelerin ortalarına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz. İsterseniz bu türlü dondurucuda da saklayabilirsiniz. Hazır olan köfteleri dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
  5. Ekmeği için yoğurma kabına ılık sütü,suyu mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  6. Ardından eritilmiş yağı ekleyip tuzunu atıyoruz. ondan sonrasında yavaş yavaş un eği yaparak ele hayli yavaşça yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
  7. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  8. Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Hamurların üzerini örtüp bu türlü de tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletiyoruz.
  10. Son olarak bezelerin üzerine süt sürüp susam serptikten daha sonra önce ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı kapatırsak daha süratli yumuşayacaklardır. Afiyet olsun.
Orjinal Hamburger Köftesi Ve Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı