Patatesli-Kıymalı Bol Sebzeli Tantuni

Neil

New member
Patatesli-Kıymalı Bol Sebzeli Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 5-6 adet patates
  • 1 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
Patatesli-Kıymalı Bol Sebzeli Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk basta patateslerimizi kibrit çöpü inceliğinde soyar ve doğarız.
  2. daha sonrasında domateslerimizi küp küp keser, maydanoz ve soğandan bir piyaz yapar ve ona tuz biber atarak soslarız.
  3. Herşey hazır olduktan daha sonra birinci başta patateslerimizi kızartırız, akabinde kıymayı pişiririz.
  4. Kıymanın harcına 1 kasık kadar yoğurdu, tuzu ve kırmızı biber atar, az ölçüde sıvı yağ ile pişirilir.
  5. Ekmeğimizin içine birinci başta kıymayı akabinde patateslerimizi akabinde domates ve piyazımızı atarız. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Patatesli-Kıymalı Bol Sebzeli Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı