Patatesli-Kıymalı Bol Sebzeli Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg kıyma
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 5-6 adet patates
- 1 kaşık yoğurt
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk basta patateslerimizi kibrit çöpü inceliğinde soyar ve doğarız.
- daha sonrasında domateslerimizi küp küp keser, maydanoz ve soğandan bir piyaz yapar ve ona tuz biber atarak soslarız.
- Herşey hazır olduktan daha sonra birinci başta patateslerimizi kızartırız, akabinde kıymayı pişiririz.
- Kıymanın harcına 1 kasık kadar yoğurdu, tuzu ve kırmızı biber atar, az ölçüde sıvı yağ ile pişirilir.
- Ekmeğimizin içine birinci başta kıymayı akabinde patateslerimizi akabinde domates ve piyazımızı atarız. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.