Samsung Galaxy S23 Ultra, ekran parlaklığıyla rakiplerini geride bırakacak

Alan

New member
Samsung Galaxy S23 Ultra’nın overclock süreci uygulanmış Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile geleceği biliniyordu. Artık de Galaxy S23 Ultra’nın ekran paneliyle ilgili birkaç ayrıntı ortaya çıktı.

Daha parlak, daha az güç tüketen ekran

Telefonun AMOLED ekranının azamî 2200 nit parlaklığın üzerine çıkacağı, dokunmatik örnekleme suratının 960Hz olarak ayarlanacağı, 2000 Hz PWM frekansına sahip olacağı söyleniyor. Ayrıyeten Galaxy S23 Ultra’nın ekranının evvelki modele kıyasla %45 daha az güç tüketeceği söyleniyor.

Görünüşe bakılırsa, Samsung S23 Ultra, ekran parlaklığı açısından iPhone 14 Pro serisini geride bıracak. Hatırlatma açısından, Apple’ın üst düzey modellerinde ekran parlaklığı maks. 2000 nit parlaklığa ulaşıyor. XDA Developers’ın ekran uzmanına bakılırsa, her iki ekranda kullanılan OLED yayıcılar birebir fakat Samsung ve Apple’ın zirve parlaklık testlerini farklı uygulamasından kaynaklı Samsung öne geçecek. Apple, ekranı yaklaşık %25 APL’ye ayarlıyor, Samsung ise %1 APL’ye ayarlıyor. iPhone 14 Pro’nun azamî ekran parlaklığı %1 APL’de 2300 nit. APL, ortalama imaj düzeyini söz ediyor.

Öncesinde Samsung S23 Ultra kamera özellikleri de ortaya çıkmıştı. S23 Ultra, 10MP 10x zoom sensör, 12MP ultra geniş açılı lens, 200MP ana kameradan oluşan üçlü kamera kurulumuna sahip olacak; en azından tezler bu istikamette. 200 megapiksel kamera ile çekilmiş örnek fotoğraf bile paylaşıldı.

Okumaya devam et...