Tavuk Döner Mesken İmali

Neil

New member
Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, tuz, biraz köfte baharatı ve kekik
Tavuk Döner Mesken İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavukları ince ince kesip yıkıyoruz. çabucak sonrasında yıkadığımız tavukları güzelce süzüyoruz.
  2. Başka bir tabakta soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu tavukların üzerine döküyoruz daha sonra yoğurdunu, yağını ve baharatlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi biraz fazla olsun.
  3. Streci tezgahın üzerine açıp tavukları diziyoruz ve rulo halinde sarıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Ben lastik tokalarla bağladım.
  4. Bunu buzluğa atıp bırakıyoruz, buz tuttuktan daha sonra istediğiniz vakit çıkarıp yapabilirsiniz.
  5. Bir kaç gün kalsa tadı daha hoş olacaktır, çıkardığımız tavuk döner erimeden sertken ince ince kesiyoruz ve üzerine yağ dönüp tavada orta ateşte pişiriyoruz.
  6. Güzelce piştikten daha sonra ben yanına lavaşta yapıyorum, birlikte tüketiyoruz. Daha hoş oluyor isteyenler pilav üzeride kullanabilir, afiyet olsun.
Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı