Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz, biraz köfte baharatı ve kekik
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları ince ince kesip yıkıyoruz. çabucak sonrasında yıkadığımız tavukları güzelce süzüyoruz.
- Başka bir tabakta soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu tavukların üzerine döküyoruz daha sonra yoğurdunu, yağını ve baharatlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi biraz fazla olsun.
- Streci tezgahın üzerine açıp tavukları diziyoruz ve rulo halinde sarıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Ben lastik tokalarla bağladım.
- Bunu buzluğa atıp bırakıyoruz, buz tuttuktan daha sonra istediğiniz vakit çıkarıp yapabilirsiniz.
- Bir kaç gün kalsa tadı daha hoş olacaktır, çıkardığımız tavuk döner erimeden sertken ince ince kesiyoruz ve üzerine yağ dönüp tavada orta ateşte pişiriyoruz.
- Güzelce piştikten daha sonra ben yanına lavaşta yapıyorum, birlikte tüketiyoruz. Daha hoş oluyor isteyenler pilav üzeride kullanabilir, afiyet olsun.