Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet tavuk göğsü
 - 2 orta uzunluk kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 kaşık yoğurt
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Pul biber, karabiber, tuz, biraz köfte baharatı ve kekik
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları ince ince kesip yıkıyoruz. çabucak sonrasında yıkadığımız tavukları güzelce süzüyoruz.
 - Başka bir tabakta soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu tavukların üzerine döküyoruz daha sonra yoğurdunu, yağını ve baharatlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi biraz fazla olsun.
 - Streci tezgahın üzerine açıp tavukları diziyoruz ve rulo halinde sarıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Ben lastik tokalarla bağladım.
 - Bunu buzluğa atıp bırakıyoruz, buz tuttuktan daha sonra istediğiniz vakit çıkarıp yapabilirsiniz.
 - Bir kaç gün kalsa tadı daha hoş olacaktır, çıkardığımız tavuk döner erimeden sertken ince ince kesiyoruz ve üzerine yağ dönüp tavada orta ateşte pişiriyoruz.
 - Güzelce piştikten daha sonra ben yanına lavaşta yapıyorum, birlikte tüketiyoruz. Daha hoş oluyor isteyenler pilav üzeride kullanabilir, afiyet olsun.