Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg tavuk bonfile
- 3 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Yufka
- Salatalık turşusu
Not EkleTanımı Yazdır
- Bonfileyi,kapya biberi,yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz .
- Sarımsağımızı rendeliyoruz.
- Sac kavurma tenceremize göz sonucu sıvı yağımızı ekleyip tüm gereçlerimizi içine koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ortada denetim edip karıştırıyoruz.
- Tavuk sotemiz piştikten daha sonra yufkanızın içine biraz ekleyip, turşularımızı doğrayıp ,içine istersemiz ketçap ,mayonez sıkabilirsiniz.
- Dürüm formunda sarıp yiyoruz afiyet olsun.