Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mısır
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı barbekü sos
- 5 adet lavaş
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı sirke
- Salatalık turşusu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kızdırdığımız tavanın içine, doğradığımız tavukları koyuyoruz.
- 5 dakika, tavukların rengi değişene kadar mühürlüyoruz.
- Ardından içine zeytinyağını koyup biraz kavuruyoruz.
- hemen sonrasında içine, yeşil biber, kapya biberi ek ediyoruz.
- Biberler orta derece canlı iken, içine tuz, karabiber, pul biber, salça, barbekü sos ve mısırı da ek edip karıştırıyoruz.
- Hepsi harmanlandıktan daha sonra içine sarımsağı döküp karıştırıp sarımsaklar diriliğini kaybedinceye kadar pişiriyoruz.
- İçi için;Bir küçük tabakta ketçap mayonez ve sirkeyi karıştırıyoruz.
- Lavaşın içine bu karşımdan koyup üzerine pişen harcımızdan 2 yemek kaşığı koyup dürümlüyoruz