Tavuk Dürüm

Neil

New member
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos
Dürüm için

  • 5 adet lavaş
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Salatalık turşusu
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kızdırdığımız tavanın içine, doğradığımız tavukları koyuyoruz.
  2. 5 dakika, tavukların rengi değişene kadar mühürlüyoruz.
  3. Ardından içine zeytinyağını koyup biraz kavuruyoruz.
  4. hemen sonrasında içine, yeşil biber, kapya biberi ek ediyoruz.
  5. Biberler orta derece canlı iken, içine tuz, karabiber, pul biber, salça, barbekü sos ve mısırı da ek edip karıştırıyoruz.
  6. Hepsi harmanlandıktan daha sonra içine sarımsağı döküp karıştırıp sarımsaklar diriliğini kaybedinceye kadar pişiriyoruz.
  7. İçi için;Bir küçük tabakta ketçap mayonez ve sirkeyi karıştırıyoruz.
  8. Lavaşın içine bu karşımdan koyup üzerine pişen harcımızdan 2 yemek kaşığı koyup dürümlüyoruz
    🙂
    ben bu materyal ile toplam 5 adet dürüm elde ettim. Afiyet olsun ????.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı