Tavuk Dürüm

Neil

New member
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 3 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Tavuk için;

  • 1 kilo kuşbaşı tavuk
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Salata için ;

  • 2 adet domates
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 10 kol maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Göz sonucu tuz
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle lavaşları hazırlayalım. Su ve mayayı ,yağı ,şekeri ,tuzu yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan hamur elde edelim ve yaklaşık 15dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip unlanmış tezgahta merdaneyle açalım.
  5. Orta ateşteki tavada önlü artlı pişirelim .
  6. Tavuk için kızgın tavaya tavuklarımızı katıp ağzını kapatalım.
  7. Orta ateşte kendi suyunda pişirelim .
  8. hemen sonrasında yağ ,sarımsak ve baharatları ek edelim kavuralım .
  9. Kavrulan tavuğumuzu kenara alalım.
  10. Salata için ay formunda doğradığımız soğanları tuz katıp ezelim ve yıkayıp tabağa alalım.
  11. Üzerin küp küp doğradığımız domates ve maydanozları sumağı ek edip karıştıralım.
  12. Önce lavaşı alalım ,üzerine tavuğu ,salatayı, koyup isteğe bağlı ketçap,mayonez ek edip dürüm yapıp servis edelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı