Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
Not EkleTarifi Yazdır
Lavaş için;
- 3 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 1 kilo kuşbaşı tavuk
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 adet domates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 10 kol maydanoz
- 1 yemek kaşığı sumak
- Göz sonucu tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lavaşları hazırlayalım. Su ve mayayı ,yağı ,şekeri ,tuzu yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
- Ele yapışmayan hamur elde edelim ve yaklaşık 15dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip unlanmış tezgahta merdaneyle açalım.
- Orta ateşteki tavada önlü artlı pişirelim .
- Tavuk için kızgın tavaya tavuklarımızı katıp ağzını kapatalım.
- Orta ateşte kendi suyunda pişirelim .
- hemen sonrasında yağ ,sarımsak ve baharatları ek edelim kavuralım .
- Kavrulan tavuğumuzu kenara alalım.
- Salata için ay formunda doğradığımız soğanları tuz katıp ezelim ve yıkayıp tabağa alalım.
- Üzerin küp küp doğradığımız domates ve maydanozları sumağı ek edip karıştıralım.
- Önce lavaşı alalım ,üzerine tavuğu ,salatayı, koyup isteğe bağlı ketçap,mayonez ek edip dürüm yapıp servis edelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.